معاون امور دولت، مجلس و استانها در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با توجه به اینکه استان زنجان یک درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهد باید یک درصد تولید علم نیز متعلق به این استان باشد که در حال حاضر از سهم ۳۵ هزار میلیارد تومانی کشور در این حوزه ۴۰۰ میلیارد تومان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، مرتضی براری ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرانکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان با اشاره به اینکه ما به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان زنجان هستیم، اظهار کرد: استان زنجان به دلیل دو شاخصه بارز در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد توجه بوده است که این دو شاخص شامل وجود زیرساختهای فنی قابل توجه در این حوزه و نیروی انسانی بسیار کارآمد و توانمند میشود که استان زنجان را نسبت به سایر استانها در این بخش متمایز کرده است، از این رو برای تحقق اقتصاد مقاومتی و افزایش سهم استان در این زمینه تمهیدات قابل توجهی اندیشیده شده است.
وی با بیان اینکه سه محور اصلی برای تحقق این مهم در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: برای تحقق این امر سه محور اصلی از جمله توسعه شرکتهای دانشبنیان، تولید محتوا، خدمت و اپلیکیشن و توسعه خدمات الکترونیک متناسب با مزیتهای استان است که در این راستا رونق صنعت گردشگری را مورد توجه قرار داده تا استان زنجان را از یک استان محوری به استان مقصد برای سفر گردشگران تبدیل کنیم؛ چرا که با توجه به موقعیت جغرافیایی استان جمعیت قابل توجهی از مسافران از جادههای استان جابهجا میشوند.
براری با اشاره به اینکه سهم ایران از بازار جهانی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲۶۵۰ میلیارد یورور در سال ۲۰۱۲ بوده است، تصریح کرد: این سهم در سال ۲۰۲۰ باید پنجهزار میلیارد یورو برسد که در حال حاضر این رقم ۳۵۰۰ میلیارد یورو است که ۶۰ درصد آن مربوط به حوزه مخابرات و ۴۰ درصد مربوط به حوزه فناوری است که در آینده نزدیک سهم مخابرات به کمتر از ۲۰ درصد و سهم فناوری اطلاعات به بیش از ۸۰ درصد خواهد رسید. لذا لازم است برای تولید خدمت در این زمینه نیز تلاش شود و معادل اقتصادی که استان در این حوزه جذب میکند باید در تولید خدمت نیز پیشگام باشد.
این مسئول با اشاره به مزیتهای تکنولوژیهای نوین، یادآور شد: از زمانی که تکنولوژیهای نوین وارد صنعت بانکداری شده است، شاهد ارائه خدمات بهتری در این بخش بودهایم، به طوری که بهرهوری و رفاه افزایش یافته و در هزینه و وقت نیز صرفهجویی شده است. همچنین موجب ایجاد شغل و صنعت بانکداری الکترونیکی نیز شده است. از این حیث تلفیق دو صنعت برق و IT میتواند یک صنعت بزرگ و قدرتمندی را در استان ایجاد کند، به همین خاطر برنامهریزی جدیتری در راستای قطب شدن استان زنجان در این حوزه داریم تا مشکلات و موانع موجود در این زمینه را نیز رفع کنیم.
معاون امور دولت، مجلس و استانها در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه قشر جوان مزیت کشور محسوب میشود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۷ درصد از جمعیت قشر جوان در حوزه برق و IT هستند که هشتهزار فارغالتحصیل در این حوزه در استان زنجان وجود دارد که توجه به این منابع انسانی کارآمد و توانمند از ضروریات است تا بتوان رتبه استان را در این بخش از هجدهم به ردههای بالاتر ارتقا بخشید.
در ادامه این مراسم، معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استاندار زنجان با اشاره به اینکه استان زنجان به عنوان استان پایلوت در قطب IT شناخته شده است، متذکر شد: با توجه به این انتخاب باید متناسب با ظرفیتهای موجود در استان عمل کرد و از آنها بهره برد که این زمینه تفاهمنامهای در ۴۰ بند با استاندار زنجان منعقد شده است. همچنین با توجه به اینکه در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم باید برخی از مشکلاتی که در برقراری ارتباط در خطوط برخی از شعبهها وجود دارد رفع شود.
عادل علیپور اظهار کرد: سال گذشته ۹۳۶ شعبه اخذ رای در استان فعال بوده که از این تعداد ۱۴۵ مورد فاقد آنتن و ۳۵۰ شعبه فاقد تلفن ثابت بود که امسال نیز این دغدغه رفع نشده و ما هنوز این نگرانی را در این حوزه داریم، زیرا از زمانی که شرکت مخابرات به بخش خصوصی واگذار شده برخی از امورات در حیطه وظایف این شرکت نبوده و لازم است وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رفع این مشکلات ورود پیدا کنند تا همانند دوره قبل دچار مشکل نشویم. همچنین در حوزه توسعه تلفن ثابت، توسعه شبکه مناطق جدید شهری و روستایی با توجه به اینکه صرفه اقتصادی در این مناطق وجود ندارد کار به کندی پیش میرود، لذا نیاز به توجه در این بخش بیش از پیش احساس میشود.
در ادامه، محمد اسماعیلی نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد: در استان زنجان نیروهای متخصص و کارآمد کم نیست، لذا باید سعی کنیم در مقاطع و سطوح مختلف از توانمندی این افراد استفاده کنیم، به همین خاطر در صورت استفاده از نیروهای غیربومی نباید این افراد جمعیتی را با خود همراه کنند؛ چرا که افراد توانمند قابل توجهی در استان وجود دارد و بیتوجهی نسبت به این موضوع به هیچ عنوان قابل قبول نیست که امیدواریم با همت و تلاش مدیران پاسخگوی نیاز مردم استان باشیم.
ادامه مرتضی شهامی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان افزود: در طی این چند سال تلاش کردیم تحرکهای قابل توجهی را در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان داشته باشیم زیرا ظرفیت و پتانسیلهای چشمگیری در استان وجود دارد که نباید دست کم گرفته شود چرا توجه به توسعه این حوزه که یک اقتصاد زود بازده و بالایی را به دنبال دارد همواره باید مورد توجه باشد چرا که وجود نیروهای جوان در این حوزه برای استان سرمایههای ارزشمند و بیبدیل محسوب میشوند.
در پایان این جلسه، از تلاشهای مرتضی شهامی قدردانی و وحید فرخی بهعنوان مدیرکل جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان معارفه شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از مراسم تودیع و معارفه جناب آقای دکتر براری معاون امور دولت، مجلس و استانها وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و هیئت همراه با آقای مهندس انصاری استاندار و حضرت آیت الله خاتمی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان دیدار نمودند.