مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان، گفت: حضور نخبگان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و برگزاری سمینارهای دورهای با محوریت بحث امنیت در این حوزه، از جمله مهمترین مسایلی است که در اولویت برنامههای این دستگاه اجرایی قرار گرفته است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان، گفت: حضور نخبگان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و برگزاری سمینارهای دورهای با محوریت بحث امنیت در این حوزه، از جمله مهمترین مسایلی است که در اولویت برنامههای این دستگاه اجرایی قرار گرفته است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، "مرتضی شهامی" پیش از ظهر امروز، در نخستین سمینار تخصصی نمایندگان ICTدستگاههای اجرایی استان، با اشاره به اینکه سمینارهای خصصی این حوزه به صورت مستمر برگزار خواهد شد، اظهار کرد: یکی از اهدافی که در این سمینارها دنبال میشود، معرفی فعالیتهای این دستگاه اجرایی نوپا در استان است. وی ابراز کرد: از آذرماه سال 88 که مخابرات به بخش خصوصی واگذار شد، مراحل راهاندازی این ادارهکل در استان زنجان پیگیری و در سال 90 تشکیل این اداره در استان زنجان انجام شده و نمایندگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به این دستگاه واگذار شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان، ادامه داد: نمایندگی عالی بخش حاکمیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان، حمایت از حقوق استفادهکنندگان از خدمات و توسعه خدمترسانی به مردم، هماهنگی به منظور رفع مشکلات احتمالی و نظارت و کنترل عملکرد شرکتهای خصوصی ارایهدهنده خدمات در استان، از جمله مهمترین فعالیتهای این ادارهکل است.
شهامی، تصریح کرد: با توجه به اینکه ورود مغزهای جوان و فعال به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالهای اخیر بسیار چشمگیر بوده است، معتقدیم که در قرن ارتباطات، آینده به این حوزه تعلق خواهد داشت.
در ادامه این جلسه، "صالح نجفی" با تأکید بر اهمیت امنیت در فضای سایبری، گفت: امنیت از ابتدای پیدایش و تولد بشر، به منظور بقای او مدنظر قرار گرفته میشد و همزمان با توسعه تمدن، انگیزه هم در افراد، توسعه یافته و در پی آن تدابیری که برای امنیت در نظر گرفته میشد نیز رو به افزایش گذاشت. مدیر دفتر ارتباطات و فناوری اطلاعات استانداری زنجان عنوان کرد: با توجه به اینکه سازمانها و اشخاص مختلف از فضای سایبری برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند، امنیت در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه تأمین امنیت هیچگاه به نسبت صد در صد نمیرسد، خاطرنشان کرد: استفاده از تدابیر امنیتی لازم در فضای سایبری، میتواند عامل مؤثری در کاهش وقوع جرایم در این فضا باشد.
در ادامه این جلسه، سروان "جواد شعبانیپور"، در خصوص پیشگیری از تهدیدها و آسیبهای فضای مجازی، اظهار کرد: با توجه به گذشت بیش از یک سال از راهاندازی دفتر پلیس فتا در استان زنجان، تهدیدها و آسیبهای مختلفی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مشاهده شده است که مورد بررسی و تحقیق کارشناسان این مرکز قرار گرفته است.
کارشناس ارتباطات و فناوری اطلاعات پلیس فتای زنجان، با تأکید بر اینکه اطلاعات سازمانها، جرئی از دارایی و ثروت آن سازمان بهشمار میرود، ابراز کرد: همین امر سبب میشود تا برای حفاظت از این داراییها، راهکارهای مختلفی ارائه و در برابر توسعه جرایم رایانهای، سدهایی ایجاد شود.
وی ادامه داد: با توجه به محدود بودن تعداد کاربران رایانهای در سالهای گذشته، این افراد دانش زیادی در این حوزه داشته و به همین دلیل جرایم رایانهای نیر بسیار اندک بود؛ اما امروزه با افزایش تعداد کاربرا و همچنین کمبود دانش رایانهای، جرایم در حال افزایش است.
این کارشناس IT، محرمانه بودن را یکی از اصول مطرح در امنیت اطلاعات دانست و عنوان کرد: تأمین صحت اطلاعات و روشهای پردازش و همچنین دسترسپذیری اطلاعات، از جمله مباحثی است که در این حوزه مورد توجه قرار میگیرد.
سروان شعبانیپور تصریح کرد: کنترل دسترسی، امنیت محیطی و فیزیکی، امنیت منابع انسانی، تهیه و نگهداری سیستمهای اطلاعاتی، مدیریت حوادث امنیت اطلاعات و مطابقت با قوانین، مدلهای ششگانه امنیتی در فضای ارتباطات سازمانها محسوب میشود.
وی با تأکید بر اینکه IPهای Valid در نظر گرفته شده برای سازمانها، مخصوص مدیران سازمانی است و نباید با در اختیار گذاشتن مودمهای وایرلس عمومی، سبب ایجاد رخنه و تهدید برای اطلاعات محرمانه سازمانی شد، خاطرنشان کرد: نظارت بر کاربران سازمانها به صورت غیرمترقبه، کنترل Log کاربران به صورت دورهای و گزارشگیری نرمافزارهای ضدویروس، انجام روند احراز هویت شخصی و امنیت فیزیکی اتاقها در کلاسهای A، B و C، از جمله عوامل مؤثر در پیشگیری از وقوع این تهدیدات است.